Одесса, Водопроводный 3-й переулок, 9

картинка_блога

Правила використання та догляду за сковородою з антипригарним покриттям

Легкі і практичні сковороди з тефлоновим напиленням користуються особливою популярністю серед багатьох сучасних господинь. Вони дозволяють готувати їжу з мінімальним використанням олії, мають естетично привабливий вигляд і якісні антипригарні властивості. Але при неправильному догляді таке покриття дуже швидко виходить з ладу. Воно покривається тріщинами і сколами, що призводить до подальшого пригоряння продуктів і ще більшого погіршення стану кухонного приладдя.
Продовжувати використовувати пошкоджений посуд можна, але краще його відреставрувати – заново нанести антипригарне покриття. Останній варіант більш простий і економічно вигідний. Про те, яких правил слід дотримуватися при експлуатації такого роду виробів, а також що робити, щоб продовжити термін їх служби – поговоримо більш докладно.
Продовжувати використовувати пошкоджений посуд можна, але краще його відреставрувати – заново нанести антипригарне покриття. Останній варіант більш простий і економічно вигідний. Про те, яких правил слід дотримуватися при експлуатації такого роду виробів, а також що робити, щоб продовжити термін їх служби – поговоримо більш докладно.
&p%5Burl%5D=https://novaflon.com/pravila-ispolzovaniya-i-ukhoda-ua/&p%5Bimages%5D%5B0%5D=/wp-content/uploads/3-8.jpg" target="_blank" onclick="return Share.me(this);">fb

Як користуватися сковородою з антипригарним покриттям

  • У процесі приготування слід уникати використання металевих столових приборів або гострих предметів. Вони пошкоджують напилення, що згодом призводить до його руйнування. Перемішувати й знімати їжу потрібно спеціальними дерев'яними, силіконовими або пластмасовими лопатками.
  • Діаметр конфорки, яка використовується для смаження, не повинен перевищувати розмірів дна встановленої на неї сковорідки.
  • Тефлонове напилення забезпечує гарну теплопровідність і боїться надмірно високих температур. Перегрів призводить до руйнування корисних речовин в їжі, а також до неминучої деформації самих поверхонь.
  • Тефлон боїться температурних шоків. І зберігати у виробах готову їжу не бажано - харчові кислоти можуть призводити до корозії металу в місцях з пошкодженням покриття. З цієї причини використовувати такі сковороди для зберігання страв в холодильнику, а тим більше - відправляти їх на розпечену конфорку відразу після вилучення з холодильника, досить небезпечно.
  • Перегрівання порожньої сковорідки також загрожує неприємними наслідками. Перш ніж встановити її на вогонь, рекомендується налити туди трохи олії або іншої рідини.
При виборі такого роду посуду потрібно, в першу чергу, звернути увагу на матеріал її виготовлення. Це може бути алюміній або сталь. Останній, як правило, є більш дорогим.

Як доглядати за антипригарним покриттям на сковороді

Від того наскільки господиня дбайливо і правильно доглядає за посудом, залежить термін його служби. Особливу увагу необхідно приділити питанню миття.

Як і чим мити посуд з тефлоновим напиленням

При очищенні не можна застосовувати абразивні засоби і жорсткі щітки. Користуйтеся губками і м'якими миючими засобами (без наявності в складі кислот, лугів, хлору). Якщо їжа все ж пригоріла, залийте ємність теплою водою, залиште її на деякий час для відмокання, а потім видаліть бруд за допомогою губки. У разі появи сильного нагару можна перед миттям залишити в ємкості воду довше. Проводити чистку слід після закінчення кожного приготування. В іншому випадку стінки і дно покриються кіркою застиглого жиру, який потім перетвориться в товстий шар нагару. Крім того, що така «шуба» вельми негативно впливає на зовнішній вигляд виробу, вона також значно знижує теплопровідність матеріалу. Зверніть увагу! Якщо ви систематично чистите нагар, але він все одно виникає з лякаючою швидкістю - слід запідозрити, що вже почалося руйнування напилення. Продовжувати смажити і готувати на такій сковорідці вже не варто, адже нагар негативно впливає на травну систему. Необхідно подумати про заміну посуду або проведення його реставрації. Тефлон боїться перепадів температур. Ніколи не мийте розпечену сковороду (тим більш прохолодною водою). Зачекайте поки вона охолоне, перш ніж приступати до видалення жиру і залишків їжі з її поверхні.

Чи можна мити таку сковороду в посудомийній машині

Тефлоновий інвентар відмінно очищається вручну, але в посудомийній машині його дозволяється також мити при дотриманні деяких умов. Слід суворо контролювати виставлену програму миття (температурний режим не повинен перевищувати 50 градусів Цельсія) і використовувати мінімальну кількість миючих засобів. Важливо! За неправильного і дуже частого миття тефлонових поверхонь в посудомийці їх властивості поступово втрачаються. До таких наслідків може також призвести використання абразивних чистячих засобів, хлору і жорсткої води.

Рекомендації по першому застосуванню

Розпакувавши нову тефлонову сковорідку, проведіть її підготовку до першого використання. Промийте теплою водою, протріть насухо рушником, а потім змастіть внутрішню частину рослинною олією. Просмажувати таке приладдя на високому вогні, на відміну від чавунного, не можна. Такі необачні експерименти можуть мати неприємні наслідки - покриття неминуче потріскається від підвищених температур і прийде в непридатність.

Спасибо! Ваша заявка принята.

Мы свяжемся с Вами в ближайшее время!

Thank you! Your application has been accepted.

We will contact you soon!

Дякую! Ваша заявка прийнята.

Ми зв'яжемося з Вами в найближчий час!